Blog: Det er cool at være startup i Norden

Eller ikke – delte holdninger. Jeg har talt med mange startups som ikke anser det for at være noget specielt at komme på podiet i de nordiske lande, blive fremhævet som interessant Startup. Interessante startups som i mest succesfulde, mest innovative, fantastisk vækst, kendte investorer osv osv – men det kan være et fint springbræt til at komme blandt de store i bla. USA

Det er faktisk interessant når vi ser på de nordiske lande og skal finde kendetegnende ved de startups der er der. Vi ser et sprudlende Sverige,hvor især Stockholm har fået godt fat i de såkaldte TechStartups.
Flere artikler udkom tidligere om dette interessante geografiske område [her en af dem].
Norge har ikke fået deres land på verdenskortet men har absolut fantastiske startups – synligheden mangler blot :-)
Finland er ved at være temmelig kendt indenfor Games og der er kommet en del kendte spil på markedet derfra – hvem kender ikke Angry Birds blot for at nævne en kendt.
Danmark og Island er en skøn blanding og det er bestemt ikke fordi vi ikke har super gode historier – men det er samme historie som Norge.

Så jo der er superfede startup historier fra Norden, men er det superfedt at være startup i Norden eller fra Norden?
Måske er det en illusion at vi selv anser de nordiske startups for at være innovative, designmæssigt langt over middel, funktionsmæssige løsninger som udstråler kvalitet og simpelthen/brugervenlighed – det er dog kvalifikationer vi med rette kan være stolte af. Måske er vores kultur at vi tror vi skal gøre som det store udland og derfor stirrer vi os blinde på vores egne muligheder. Vi er ydmyge, mere forsigtige, knapt så pralende og fremfor alt ikke vant til at fejl kan være lig erfaring og ikke fiasko.

Vi bør vende dette til at skabe en kultur der gør det attraktivt at være startup i Norden – og jeg er sikker på at mange startups er stolte af at tilhøre dette fællesskab. Selvfølgelig er det ikke ensbetydende med at vi begrænser os til Norden, Nej vi er helt enige om at der ingen geografiske grænser er, men som økosystem er der nødt til at have tættere relationer og her er Norden et godt udgangspunkt.

Der er nedsat en lille gruppe i hvert af de nordiske lande, som jeg bl.a er med i, som ser på hvad der skal til for at gøre Norden til et attraktivt sted at starte virksomhed og hermed en opfordring til debat… Hvad skal der til?

Derudover kører eventen NordicStartupAward lige nu, hvor du kan nominere startups fra de forskellige lande og der afholdes lokale awards shows samt et Nordisk show (I Oslo) . Et fantastisk koncept og oplagt mulighed for at få fremhævet de mange superfede startups der er. STEM LØS : www.nordicstartupawards.com

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>