Blog: Er du også utilfreds med din outsourcing-leverandør – og alligevel i fuld gang med at outsource mere?





Undersøgelsen viser, at næsten halvdelen af alle de adspurgte kun er nogenlunde tilfredse eller decideret utilfredse med deres leverandører. Det tal står i skærende kontrast til det faktum, at netop vi i Danmark også er det land i Norden, som forventer at skulle outsource mest i fremtiden. Hele 47 % af de adspurgte forventer at skulle outsource endnu mere inden for de næste par år. Men hvorfor dog det, hvis vi i Danmark ikke er tilfredse?

Undersøgelsen viser, at virksomhederne lægger mere og mere vægt på også at øge kvaliteten af deres it-services ved at outsource og styrke muligheden for at forandre deres forretning væsentligt. Disse højere krav til resultatet ved outsourcing stiller høje krav til leverandørerne, men så sandelig også til virksomhederne selv. For det er her, enhver god outsourcing starter og slutter

Hvad siger leverandørerne?

En interessant del af undersøgelsen er nemlig ikke udført hos de danske og nordiske outsourcing-kunder – men hos top 20 af leverandørerne. De peger i væsentlig grad på kundernes evne og fokus til at gennemføre skiftet til en ny leverandør succesfuldt som et forbedringsområde. Faktisk anfører leverandørne, at op mod halvdelen af deres kunder er umodne, når det kommer til selve skiftet og forandringsledelse.

Vi kan altså konkludere, at selv en stærk sourcing-strategi, udbudsrunder og en underskrevet kontrakt ikke garanterer, at man får nok ud af sin outsourcing.

Det er kun fundamentet. Først  derefter starter rejsen med at organisere outsourcingsprojektet som et reelt forandringsprojekt med fokus på både teknologi og mennesker. Dernæst kommer det hårde arbejde med at drive ordentlig styring af leverandører, kontrakter og leverancer. For slet ikke at tale om den indsats det kræver at få det meste ud af leverandørens dygtige medarbejdere og deres erfaringer, som er det, der i sidste ende, gør, at du får de bedste it-services.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>