Blog: Min kode

Diskussionen bag mit sidste indlæg omkring ophavsret/brug af kildekode var ret interessant, og jeg er lidt ked af, at min opfattelse af, at SME’erne havde styr på dette var forkert.

Men vi må da kunne hjælpe dem lidt på vej.

Torben Mogensen havde et bud på fordeling af rettigheder, men jeg må indrømme, at jeg vil have det rigtigt dårligt, hvis kode jeg betalte for ikke kunne bruges som jeg ønskede det i fremtiden. På den anden side er der en gråzone med billeder og grafisk materiale, men det skyldes måske primært, at jeg tidligere selv har erfaret, hvor karrige fotografer er med ophavsretten til deres billeder.

Derfor kunne følgende være et bud på en aftale om fordeling af IPR for software, der laves som bestillingsarbejde af eksterne leverandører eller konsulenter:

  • Ophavsret til al kildekode tilfalder [leverandør]. Al kildekode produceret af [leverandør] overdrages ved opgavens afslutning til [kunde]. Kildekoden skal licenseres som Apache 2.0 .
  • Ophavsret til alt udarbejdet grafisk materiale, herunder opsatte fotografier, AD-tegninger etc, tilfalder [leverandør].
  • Grafisk materiale udarbejdet af [leverandør] overdrages til [kunde] og [kunde] har efterfølgende uindskrænket ret til brug af dette materiale.
  • Større grafiske arbejder, herunder opsatte fotografier, AD-tegninger etc, må ikke anvendes af [leverandør] for andre kunder end [kunde] uden forudgående skriftlig accept af [kunde].
  • [Leverandør] assisterer [kunde] senest 14 dage inden opgavens deadline med opsætning af system incl installation af software lokalt hos [kunde], så det kan verificeres, at leverance indeholdende kildekode og grafisk materiale kan gendannes og anvendes hos [kunde].

Umiddelbart synes jeg, at ovenstående deler kagen ret godt imellem leverandørens ønsker om fortsat at kunne drage nytte af det arbejde man har udviklet – samtidig med, at kunden sikres størst mulig manøvrerum i fremtiden.

Hvad synes du?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>