Blog: Shared services – får du nok ud af det?





PA Consulting Group har spurgt 135 globale virksomheder, hvorfor de bruger shared services og hvordan, og det viser sig, at de virksomheder som outsourcer de fleste af deres shared services høster dårligere resultater end de, der lægger deres shares services inhouse. Men de, der gør det allerbedst, er de, som vælger en kombination af interne administrationsmedarbejdere og eksterne leverandører. Hvad er årsagen til det?

10 procent af de adspurgte i vores undersøgelse fortalte, at resultaterne langt overgik deres forventninger, når de anvendte en kombination af internt og eksternt administrativt personale. 6 procent af de virksomheder, der primært brugte internt personale oplevede en meget høj grad af performance, mens ingen af de virksomheder, som primært anvendte eksterne leverandører, oplevede, at deres forventninger blev indfriet.

Så spørgsmålet om, hvorvidt man bør outsource eller ej er vigtigt. Men det er mindst lige så vigtigt at fastlægge ambitionsniveauet og lave helt skarpe målsætninger med shared services – og så giver det mening at sprede funktionerne på tværs af virksomheden, også geografisk. Undersøgelsen viser, at de virksomheder, som har iværksat en sådan strategi, opnår langt de bedste resultater. Er man samtidig i stand til at nedbryde de traditionelle barriere mellem funktionerne og skabe en stærk integration, når man langt. 12 procent af de respondenter, som havde samlet alle funktionelle services under én paraply oplevede, at de fik langt mere ud af deres shared services end forventet.

Men måske vigtigst af alt skal en virksomhed, som vælger en shared services-tilgang tænke forandring – og ikke mindst forandringsledelse, som udstikker retningen og kommunikerer klart og tydeligt med alle involverede parter – og skaber en ny kultur.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>