Dagen før afstemning: Kun en ud af ti unge i Europa ønsker at beholde roaming

I morgen skal Europaparlamentet stemmet om en stor lovpakke på telekommunikationsområdet, der blandt andet omfatter roaming-afgifter og netneutralitet.

Lovpakken har fået stor mediebevågenhed, og afskaffelse af roaming-afgifter og fri adgang til internettet er mærkesager for de europæiske unge. Det fremgår af en ny undersøgelse fra tænketanken ThinkYoung, som EU har offentliggjort.

Hele 91 procent af de unge føler sig hæmmede i udlandet på grund af høje priser på mobil-data, og kun 37 procent bruger data i udlandet, hvorimod 86 procent bruger det i deres hjemlande. Et flertal af respondenterne oplyser, at de ville hæve deres dataforbrug, hvis roaming-afgifterne skulle blive afskaffet.

De udsagn bakkes op af data fra BEREC, der viser, at data-roaming i EU steg med 103 procent fra september 2012 samme måned året efter – samtidig med at priserne faldt.

Også den omdiskuterede netneutralitet ligger tilsyneladende de unge meget på sinde. Undersøgelsen afslører, at hver fjerde unge i unionen oplever mærkbare restriktioner på adgangen til indhold, ligesom 81 procent svarer, at uhæmmet internetadgang er vigtigt for dem.

»De unge har sendt et klart signal om, hvad de vil have. De vil afskaffe roaming og have internetadgang uden restriktioner. Det er vores job at tage ansvar i Bruxelles at tage ansvar og levere det,« udtaler Neelie Kroes, der er kommisær for digitale anliggender i EU.

Læs også: EU siger ja til at afskaffe roaming – Piratpartiet protesterer

Læs også: 3 afskaffer roaming-afgift i fem lande

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>