Datatrafikken på mobilnettet fordoblet på et år

Danskerne bruger mobilt bredbånd som aldrig før. De nyeste tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at den mobile trafik steg med 115 procent fra 2012 til 2013.

Til sammenligning lå størrelsen på den transmiterede mobile datamængde i 2012 på 16.000 terabytes. Et tal, der ved udgangen af 2013 altså steg til et niveau på 34.400 terabytes.

Niels May Vibholdt, der er kontorchef i Erhvervsstyrelsen, giver de nye mobilnetværksteknologier og udbredelsen af smartdevices skylden for den markante stigning.

»Danskerne bruger smartphones og tablets langt mere end tidligere og på nye måder. Med de højere hastigheder på 4G-nettet bliver det endnu mere oplagt både at surfe og streame tv, video og musik, når man er på farten, men også at bruge smartphonens mobile bredbånd som internetforbindelse til hjemmecomputeren,« udtaler han i pressemeddelelsen.

Men hvor datamængden er støt stigende, ser det noget anderledes ud for antallet af sendte sms’er. Sammenlignet med 2012 sendte danskerne 1,6 milliarder færre sms’er i 2013. På trods af nedgangen, der også menes at skyldes brugen af smartphones, lå antallet af sendte beskeder i 2013 dog alligevel i et niveau på 9,6 milliarder.

Find flere tal og fakta fra statistikken her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>