Desktop-venlig opdatering til Windows 8.1 kommer på XP’s dødsdag

Samme dag som supporten for Windows XP udløber den 8. april, udkommer en større opdatering til Microsofts nyeste styresystem, Windows 8.1. Opdateringen er et forsøg på at imødekomme kritikken af, at Microsofts nye styresystemer har fokuseret for meget på touch og for lidt på mus og tastatur.

Opdateringen til Windows 8.1 vil blandt andet gøre det muligt at fastgøre de nye Windows 8-fuldskærmsapplikationer, tidligere kendt som Metro-apps, til proceslinjen, så man kan skifte til dem fra skrivebordet på samme måde som almindelige Windows-applikationer.

Samtidig kan man med musen nu få proceslinjen frem i bunden af en Metro-applikation i stedet for at skulle bruge Microsofts touch-grænseflade eller en tastaturgenvej for at skifte mellem applikationer.

Med musen kan man også i toppen af en Metro-applikation få knapper frem til at minimere og lukke applikationen. Ændringerne får alt i alt Metro-applikationerne til at opføre sig mere som en almindelig Windows-applikation i fuldskærmstilstand.

Både proceslinjen og knapperne til minimering og lukning vil dog umiddelbart være skjult, indtil man fører musemarkøren til henholdsvis bunden eller toppen, og der vil dermed stadig være en forskel mellem at arbejde i en Metro-applikation og i en konventionel Windows-applikation.

Den nye startmenu i Windows 8.1 får også et par ændringer. Der kommer nu en genvej til pc-indstillinger som et ikon i menuen. I øverste højre hjørne kommer desuden en knap til at lukke for pc’en. Tidligere skulle man ind via ‘charm-menuen’ for at lukke en desktop-pc, som ikke har en standby-knap ligesom en tablet eller kan klappes sammen som en bærbar pc.

Selvom desktop-pc’er udgør en faldende andel af det samlede pc-marked – især når man tæller tablets med – så har antallet af solgte enheder næsten ligget konstant de seneste år, og en stor del af Windows-brugerne i virksomheder bruger eksternt mus og tastatur sammen med deres bærbare pc, så den reelt opfører sig som en desktop-pc. Dét marked har Microsoft haft svært ved at overbevise om at opgradere til det touch-optimerede Windows 8.1.

Til virksomhederne kommer der også en opdatering til Internet Explorer 11 i Windows 8.1, som skal gøre det lettere at få et websted udviklet til den gamle Internet Explorer 8 til at virke i Internet Explorer 11.

Microsoft oplyser desuden, at selskabet har sænket licensprisen for Windows 8.1 for hardwareproducenter, som vil lave små, billige enheder med blot én gigabyte hukommelse og op til 16 gigabyte lagerplads. Det er et marked, hvor især Android og Chrome OS har bidt sig fast, mens Microsoft ikke har formået at forsvare det territorium, som oprindeligt blev erobret med de billige netbooks.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>