Det nye Microsoft: Gratis software i massevis og magten tilbage til brugeren

ComputerViews: Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har ikke ligget og dovnet den, siden han overtog ledelsen af det store selskab for blot to måneder siden.

Det er væltet ud med markante strategiske kurs-ændringer, der tilsammen tegner billedet af et helt nyt Microsoft med helt anderledes mål end det Microsoft, som vi ellers kender.

Vi må formode, at planerne er blevet i hvert fald delvist udarbejdet, mens Satya Nadellas forgænger, Steve Ballmer, sad ved roret, hvilket understreger soliditeten i planerne (Steve Ballmer bliver trods alt snart Microsofts største enkelt-aktionær).

Lad os tage et kig på fire markante tiltag, som Microsoft og Satya Nadella har offentligjort alene i de seneste par uger.

iPad
Microsoft har i årevis forsømt at lancere en iPad-udgave af selskabets måske mest udbredte og anvendte software, Office.

Det skyldes, at selskabet i årevis har forsøgt at få lokket brugerne over på Windows-baserede maskiner ved blandt andet i store træk at holde de bedste programmer for sig selv.

I bagklogskabens skarpe lys burde Microsoft have lanceret Office til iPad for flere år siden – dengang da iPad havde langt bedre fat i markedet end i dag, hvor Android for alvor er blevet en konkurrent.

Det ville måske endda have været en mulighed for Microsoft for at sætte sig på det såkaldte productivity-område på iPad’en og få etableret en standard, der kunne komme til at gælde på tablet-computerne verden over.

I stedet har Google Docs og Apples egen Pages nu fået et brohoved ind på markedet.

At Microsoft og Office (stadig) kan noget, understreges af modtagelsen af Office til iPad, der er buldret derudaf i den seneste uge.

Det kan du læse mere om her: Vild succes: Så mange har downloadet Office til iPad

Der er endnu ikke kommet en Office-version til Android, men mon ikke den er på trapperne?

Du kan læse mere om Office til iPad her: Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps?

Ned i rækkerne med ny Windows
Microsoft har netop afviklet den store udvikler-konference Build, der har været proppet med markante nyheder.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts mange Windows-projekter i 2014

En af nyhederne er den nye Windows-version med det mundrette navn ‘Windows for the Internet of Things’ – altså en Windows-version til det fremtidsscenarie, hvor nærmest alting er koblet sammen via internettet til udveksling af data og lignende.

Grundlaget for Internet of Things er faktisk noget, som Microsoft har udviklet forretningen på i årevis – nemlig embeddede systemer og programmer, der er koblet sammen på kryds og tværs.

Det interessante ved ‘Windows of Internet of Things’ – der bliver gratis – er derfor mere, at det nye styresystem bliver tilgængelig for alle og ikke blot for store virksomheder og store leverandører.

Lanceringen peger derfor i retning mod et nyt Microsoft, der i en stor udstrækning rækker hånden frem mod de ‘frie’ udviklingsmiljøer.

Grund: Microsoft vil gøre alt for, at Windows får momentum på dette nye område og bliver den førende platform i fremtidens internet.

Du kan læse mere her: Disse to Windows-versioner bliver gratis.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>