Domstol ophæver tyrkisk Youtube-blokade

En tyrkisk domstol i Ankara har erklæret, at det er i strid med menneskerettighederne at blokere borgernes adgang til Youtube. Det skriver The Guardian.

Dermed skal den tyrkiske telemyndighed, TIB, ophæve den blokade af video-portalen, trådte i kraft for lidt over en uge siden.

Både Youtube og twitter har været blokeret på premierminister Erdogans opfordring, og begge har været en torn i øjet på regeringslederen, da de flittigt bruges til at kritisere ham. Men en domstol hævede torsdag blokaden af Twitter, og nu altså også Youtube.

Erdogan udtaler, at han er nødt til at følge rettens anvisninger, men at ikke respekterer dem, og at domstolen beskytter et værktøj, der udøver fremmed indflydelse

»Alle vores moralske værdier bliver tilsidesat,« udtaler den tyrkiske premierminister

Blokaden af Twitter og Youtube har i øvrigt afstedkommet en eksplosion i antallet af tyrkiske brugere af anonymiserings-netværket Tor.

Læs også: Tyrkisk twitter-blokade underkendt af domstol

Læs også: 10.000 nye Tor-brugere i Tyrkiet om dagen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>