Dropbox i brugerstorm: Blokerede ophavsrettighedskrænkende fil

Den populære cloud-tjeneste Dropbox må svare for sig efter det kom frem, at tjenesten automatisk tjekker, om filer, der offentligt deles mellem brugere, krænker ophavsretten. Nogle brugere mener, at Dropbox krænker deres privatliv, men i virkeligheden er Dropbox forpligtet til at begrænse delingen af ulovlige filer, skriver Ars Technica.

Debatten startede, da en fortørnet bruger øjeblikkeligt blev mødt med en meddelelse om, at den fil, han forsøgte at dele, var blevet blokeret på grund af krænkelse af ophavsretten.

Med den øjeblikkelige meddelelse ræsonnerede brugeren, at Dropbox automatisk scanner alle filer for at krænke ophavsrettigheder, og det fik vedkommende til at tweete et screenshot af beskeden og brokke sig offentligt på det sociale medie over firmaets privatlivspolitik.

Men problemstillingen er ikke så ligetil, for ifølge Ars Technica, der har snakket med holdet bag den populære tjeneste, er der kun er tale om, at der søges på filer der deles offentligt. I ovennævnte eksempel forsøgte brugeren at dele et offentligt link til en fil, han selv havde lagt op, og indrømmede i øvrigt åbent, at filen var ulovlig.

Men Dropbox understreger, at scanningerne af filerne udelukkende sker på offentligt delte filer, og i øvrigt kun, hvis der i forvejen ligger en klage under den såkaldte DMCA-lov i USA (Digital Millennium Copyright Act). Brugerens egen ‘originale’ fil blev altså ikke blokeret af tjenesten.

Dropbox forklarer, at der søges på et hash af tidligere anmeldte filer, hver gang en fil deles offentligt, men fastholder at tjenesten går højt op i brugernes sikkerhed og privatliv.

Ifølge DMCA-loven er tjenester som Dropbox og Youtube nemlig forpligtede til at foretage ‘rimelige foranstaltninger’ i forhold til at begrænse udbredelsen og delingen af piratkopieret materiale.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>