Efter Heartbleed: Teknologi-giganter støtter endelig OpenSSL økonomisk

I kølvandet på den alvorlige sikkerhedsbrist i Heartbleed i krypteringsbiblioteket OpenSSL, er et større antal teknologivirksomheder i non-profit konsortiet Linux Foundation nu blevet enige om at give folkene bag projektet en tiltrængt økomisk indsprøjtning.

For på trods af at OpenSSL bliver brugt i mange hundrede tusinder webservere og it-produkter, har populariteten aldrig matchet det budget, som folkene bag projektet hidtil har haft at gøre godt med.

I følge Ars Technica skrev Steve Marquess, der er formand for OpenSSL Software Foundation, i et blogindlæg i sidste uge, at projektet kun modtager omkring 2.000 dollars i donationer om året. Det betyder blandt andet, at de kun har råd til at have én fuldtidsansat til at arbejde på open source-koden bag OpenSSL.

Derfor er det i følge Ars Technica måske heller ikke så overraskende, at en sikkerhedsbrist som Heartbleed kunne finde sted.

Støtten, der som nævnt kommer fra et større antal medlemmer af Linux Foundation, vil dog ikke udelukkende være rettet mod OpenSSL.

Der er i stedet tale om et tre-årigt initiativ, der med et budget på mindst 3,9 millioner dollars skal støtte et bredt udvalg af underfinansierede open source-projekter.

I følge folkene bag det nye initiativ vil OpenSSL, hvis sikkerhedsproblem var inspirationskilde til støttefonden, være det første open source-projekt, der vil blive behandlet af fonden.

Læs mere om projektet her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>