EU: Holland skal stramme loven om ophavsret

Det er ulovligt at downloade film og musik, der er beskyttet af ophavsretten uden at betale for det. Og det gælder også i Holland. Det har en EU-domstol netop slået fast, og dermed er Holland nødt til at ændre sine regler på området.

Hidtil har hollænderne frit kunne downloade beskyttet materiale til eget forbrug, uden at skulle frygte for lovens lange arm. Til gengælde kompenserer man rettighedshaverne via en ekstra afgift på blandt andet cd´er, harddiske, smartphones og computere.

Men den ordning har været en torn i øjet på en række forhandlere og producenter af elektronik, der var utilfredse med, at ordningen gjorde deres produkter dyrere. Og nu har de altså fået medhold.

»Hvis medlemslandende frit kunne indføre lovgivning, der tillader produktion af private kopier af ulovligt materiale, så vil det være skadeligt for det indre marked,« skriver domstolen i en pressemeddelelse.

Den hollandske regering har bekræftet, at man tager dommen til efterretning med det samme, og at download af ophavsretsbeskyttet materiale nu er ulovligt i Holland.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>