Falsk Android-app snyder Google og tusindvis af brugere

For godt til at være sandt?

Det burde en hel del Android-brugere måske have tænkt, da de downloadede app’en Virus Shield fra Google Play Store for blot fire dollar.

Virus Shield skulle være en komplet antivirus-app, der sågar havde imponerende 4,7 stjerner ud af fem mulige efter flere end 10.000 downloads – og lå nummer et på hitlisten.

Desværre var det netop, hvad det var: for godt til at være sandt.

For Virus Shield er fake. App’en gør intet som helst for at beskytte din Android-telefon, og derfor er de fire dollar bestemt heller ikke givet specielt godt ud.  

Det afslører websitet Android Police, der skriver, at det er “a total scam.”

Det loves ellers i beskrivelsen af Virus Shield, at den forhindrer, at skadelige apps bliver installeret på din device og scanner apps og filer i realtid.

Det fremhæves endda, at app’en til trods for den lave pris kommer helt uden reklamer.

“Der er bare et problem: det er er et komplet fup-nummer,” skriver Android Police, der fremhæver, at app’en som sådan ikke gør nogen skade – men altså er spild af penge for køberne.

Android Police gennemgår selve koden i app’en, så du selv kan se, at den ingen som helst funktion har andet end at franarre køberne deres penge.

“Desværre betyder den helt åbne kultur i Play Store, at skruppelløse mennesker kan udnytte det,” skriver Android Police. 

Virus Shield er nu fjernet fra Googles app-butik.

Læs også:

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>