Google vil give mail-kryptering til masserne

Det skal være lettere for brugerne af Googles mailtjeneste Gmail at kryptere deres e-mails. Derfor arbejder virksomheden i følge VentureBeats kilder på at forbedre samspillet mellem krypteringsværktøjer som PGP og Gmail-tjenesten.

VentureBeats kilder hos Google fortæller, at end-to-end kryptering som PGP, eller Pretty Good Privacy, er “det bedste forsvar”, når det kommer til at beskytte mail-beskeder. Problemet er dog, at selv om Gmail-tjenesten længe har været kompatibelt med PGP-krypteringen, så har teknologien traditionelt set været for besværlig at bruge for størstedelen af brugerne.

Det har fået flere tredjepartsvirksomheder til at tilbyde alternative krypteringsværktøjer som GPG og Mailvelope, der skulle gøre det lettere at sende krypterede mails. Men selv om disse alternativer oplevede en stor tilstrømning af brugere i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer, faldt brugertallet hurtigt igen.

Det er dog uklart, hvordan Google vil tilgå en eventuel integration af PGP-krypteringen i Gmail. Men VentureBeat beskriver Googles planer som en kæmpe chance for at udbrede brugen af PGP-kryptering.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>