Hård kamp om BI-kunderne: Dette BI-firma vokser mest

Omsætningen på det globale marked for business intelligence-software steg med otte procent fra 2012 til 2013 til i alt 14,4 milliarder dollar, omkring 80 milliarder kroner.

Mens otte procent måske ikke lyder helt tosset, peger Gartner i en ny opgørelse på, at også BI-markedet i 2013 led under den generelle økonomiske situation, hvor it-budgetterne ikke ligefrem bugner af overskud.

Mens SAP stadig er den klart største dreng i BI-klassen med en 2013-markedsandel på 21,3 procent, var det Microsoft på femtepladsen med en markedsandel på 9,6 procent, der oplevede den klart største vækst.

Microsofts omsætning på BI-markedet steg således med 15,9 procent fra 2012 til 2013, fremgår det af Gartners opgørelse.

En marked i forandring
Analysefirmaet vurderer, at der kan ske betydelige forandringer på BI-markedet i det kommende år.

“Vi ser en række afgørende områder i 2014, der kan sætte fart på, men det kan komme fra et andet sted,” udtaler en Gartner-analytiker.

“Disse ‘tipping points’ er, at halvdelen af BI- og analytics-investeringerne vil være drevet af forretningen, og halvdelen af organisationerne vil overveje at køre BI ud i skyen, i hvert fald taktisk.”

Microsoft nye BI-våben
Ifølge Gartner har både store og små leverandører mulighed for at få del i den ventede vækst, hvis de spiller deres kort rigtigt.

Microsoft, der altså voksede mest blandt de fem store i 2013, har gode muligheder for at vinde yderligere kunder.

Selskabets meget populære Office 365-løsning fik for et par måneder siden føjet BI-værktøjer til sig, da Power BI til Office 365 blev introduceret.

Power BI hænger sammen med Excel – et populært BI-værktøj i mange virksomheder – og skal gøre det lettere for brugerne at analysere og visualisere data via de Office-applikationer, som de allerede kender i forvejen.

Microsoft har med en 2013-markedsandel på 9,6 procent målt på omsætningen dog stadig et stykke vej op til SAS Institute med 11,8 procent.

IBM har 12,7 procent, og Oracle har 13,9 procent – mens SAP altså fortsat er i en BI-liga for sig med en markedsandel på 21,3 i 2013 ifølge Gartner.

I Computerworlds Top 100 i 2013 var det selskaberne Targit, Affecto, Teradata, Itera og Platon, der klarede sig bedst i kategorien Danmarks bedste BI-virksomheder.

Platon, der råder over omkring 150 it-konulent, er i øvrigt netop blevet overtaget af Deloitte – læs mere om det her.


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>