Her er Steve Jobs’ hemmelige plan: Apple skulle indlede hellig krig mod Google

Det er velkendt, at Apple-chefen Steve Jobs i sine sidste år var nærmest besat af at føre krig mod Google

Og det bliver i den grad bekræftet af en række nye dokumenter, der er blevet offentliggjort i forbindelse med den verserende patentretssag mellem Apple og Samsung.

Det skriver blandt andet det amerikanske erhvervsmedie Business Insider. 

Et af de offentliggjorte dokumenter er en email, som Steve Jobs i 2010 sendte til Apples mangeårige marketingchef Phil Schiller.

Dokumentet er en dagsorden for et af Apples såkaldte Top 100-møder. Top 100 er et årligt strategimøde for Apples 100 mest betydningsfulde medarbejdere.

Under overskriften “Strategi i 2011″ er der et punkt, der hedder “Hellig krig med Google.”

iOS haltede bagefter Android
Herudover fremgår det også af e-mailen, at Apple på visse områder følte, at virksomheden haltede bagefter Google. 

Det gælder blandt andet visse dele af iOS, hvor Steve Jobs skriver, at Android på dette tidspunkt er foran, når det gælder notifikationer, talegenkendelse og ikke mindst muligheden for internetdeling. 

Ikke overraskende slår Steve Jobs også fast, at Apple halter bagefter Google på cloud-området, hvor søgegiganten traditionelt set har været førende.



Steve Jobs (tv) sendte den famøse email til Apples marketingboss Phil Schiller (th).

I mailen giver Steve Jobs dog udtryk for, at det er hans forhåbning, at Apple med introduktionen af iCloud samt en lang række nye funktioner i den kommende udgave af iOS vil kunne indhente Google. 

Eksempelvis forklarer han, at Apple er på vej med et strategiskifte, hvor netop iCloud kommer til at spille en helt central role. 

Da Steve Jobs overtog styringen af Apple tilbage i slutningen af 90′erne, lancerede han en ny strategi, hvor Mac’en skulle anskues som en “digital hub” for brugernes liv.

Altså et slags digitalt fikspunkt, hvor folk blandt andet skulle bruge computeren som base for billeder og videoer fra deres digital kamera og den musik, der ligger på deres digitale musikafspiller. Introduktionen af  iPod’en, som brugerne synkroniserede med iTunes, havde blandt andet til formål at demonstrere denne strategi. 

Men af emailen til Phil Schiller fremgår det, at iCloud i fremtiden skal overtage rollen som brugernes digitale hub, mens Mac-computeren nu blot bliver en enhed, der er sidestillet med iPad, iPhone og iPod.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>