HP-chef gav it-indkøber millioner under bordet

En tidligere chef i it-producenten HP’s polske afdeling er under anklage for at have givet penge under bordet til en it-indkøber hos det polske politi.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters modtog den polske embedsmand 529.000 dollar i kontanter plus it-udstyr for 36.000 dollar i bestikkelse fra den nu forhenværende HP-chef. Tilsammen svarer det til mere end tre millioner kroner.

Som modydelse hjalp den polske indkøber HP med at vinde it-kontrakter til det polske politi. Indkøberen har angiveligt også givet andre it-firmaer særbehandling ved tildeling af it-kontrakter til en værdi på mere 200 millioner kroner med det polske politi.

Oplysningerne om bestikkelses-sagen stammer fra de polske myndigheder, og ifølge den polske indenrigsminister Bartlomiej Sienkiewicz er HP parat til at indrømme sin rolle i sagen.

Både den tidligere HP-ansatte og it-indkøberen er officielt blevet sigtet i sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>