Medie: Sikkerhedstjeneste har udnyttet "Heartbleed" i årevis

I over to år har den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA kendt til “heartbleed bug”, som et omfattende stort antal hjemmesider har haft.

Fejlen betyder, at hjemmesiderne sender følsomme data uden kontrol.

Historien om NSA’s kendskab til Heartbleed kommer fra det amerikanske medie Bloomberg. NSA har nægtet kendskabet til Heartbleed overfor Bloomberg.

Estimeret til at have ramt basissikkerheden hos godt og vel to/tredjedele af alle hjemmesider på internettet, bliver Heartbleed kaldt en af de største sikkerhedsfejl i internettets historie.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sikrer dig efter Heartbleed. Læs mere her

NSA’s to roller
NSA har været målskive for utallige historier de sidste ni måneder, efter at whistleblower Edward Snowden fremlagde sine første historier om omfattende og generalisernede overvågning.

Men NSA har også en anden rolle i USA: At finde sikkerhedshuller, som hackere kan få adgang til.

Sikkerhedsfejlen i Heartbleed ligger i Open-Sourcekoden OpenSSL og blev altså fundet af NSA for mindst to år siden.

Men i stedet for at advare offentligheden begyndte NSA at udnytte sikkerhedshullet. Det fortæller flere kilder til Bloomberg, der fortæller, at heartbleed hurtigt blev et basisredskab for NSA til at indsamle fortrolige oplysninger om folk.

Præsident Barack Obama har efter Bloombergs afsløringer udtalt, at der vil blive fremsat en arbejdsgruppe, som skal se på NSA’s overvågningsaktiviteter.

Blandt andet foreslås det, at NSA skal bruge deres tusinder af agenter til at lukke sikkerhedshuller og kun i “sjældne tilfælde” udnytte dem.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>