Mest downloadede købe-app i Google Play er fusk

Indtil for ganske kort tid siden var Android-applikationen Virus Shield fra Deviant Solution den bedst betalte app i Google Play. Men et nærmere kig på kildekoden afslører, at app’en overhovedet ikke kan, hvad beskrivelsen ellers lover, skriver Neowin.

For 3,99 dollars lover udvikleren bag Virus Shield ellers at beskytte din smartphone mod virus, endda uden at bruge særlig meget batteri. Det har fået 10.000 Android-brugere til at købe app’en på under to uger, og kunderne er endda så tilfredse, at 1.700 købere gennemsnitligt har givet Virus Shield 4,5 stjerner ud af 5. 2.607 købere har anbefalet app’en.

Desværre gør app’en ikke andet end at ændre et rødt kryds til et rødt flueben i en grafik. Den beskytter ikke mod en eneste virus, men det er nok rigtigt, at den ikke sluger meget batteri.

Efter et mindre detektivarbejde har nyhedssiden Android Police fundet frem til udvikleren. Det viser sig, han er en velkendt internetfusker, som er udvist fra fora for forsøg på at snyde andre brugere.

App’en er nu fjernet fra Google Play, men kildekoden er nu frit tilgængelig på Github.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>