Mozillas CEO træder tilbage efter kritik af homo-ægteskaber

Brendan Eich har forladt stillingen som CEO hos Mozilla, mindre end to uger efter sin ansættelse. Eich, der også er medstifter af virksomheden, har været under stærk kritik, siden det for nylig kom frem, at han i 2008 donerede penge til en kampagne for et lovforslag, der skulle forbyde homoseksuelle at blive gift.

Det går dårligt i spænd med Mozillas værdier, og halvdelen af Mozillas bestyrelse trådte tilbage i protest, da Bredan Eich blev CEO. Virksomhedens ansatte protesterede, app-udviklere erklærede, at de ville droppe Firefox OS, og på datingsiden OKCupid blev besøgende advaret mod at bruge Firefox-browseren.

Og nu oplyser Mozilla på virksomhedens blog, at den kritiserede CEO er trådt tilbage frivilligt, ligesom han har forladt bestyrelsen.

»Brendan Eich har valgt at fratræde sin stilling for Mozillas og vores communitys skyld«, skriver bestyrelsesforman Brendan Mitchell og understreger, at virksomheden har lært af de seneste dages begivenheder.

»Vi kommer tilbage fra dette her med en fornyet forståelse og ydmyghed. Vores store, globale og alsidige community er det, der gør Mozilla specielt og hjælper os med at udføre vores mission,« skriver Brendan Mitchell.

Mozilla har endnu ikke ansat en ny CEO, men bestyrelsesformanden oplyser,at der forventes at være nyt i næste uge.

Læs også: Datingside i homo-strid med Firefox

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>