Nu går det grassat: Her er Danmarks hurtigste internet

Til maj er det ikke kun bøgen, der springer ud.

Det gør fiberselskabernes markedsførings- og produkthus Waoo også med turbo-internetforbindelser til private forbrugere.

Hastigheden lyder på 500/500 Mbit/s til 999 kroner for topproduktet, der bliver lanceret i starten af maj.

Waoos relativt nyudnævnte direktør Jørgen Stensgaard fortæller til Computerworld, at selskabet dog ikke ligefrem forventer, at flagskibsproduktet med 500 megabit download og -upload bliver revet ned fra hylderne.

“Grunden til, at vi gør dette her, er, at vi vil bevare positionen som højhastighedsselskab. Det er klart, at vi sigter efter first-movers med dette luksusprodukt,” siger han over en transatlantisk telefonforbindelse, da han er på tv-industriens NAB-konference i Las Vegas.

Udover 500/500-produktet lancerer Waoo også en lillebror i form af en 250/250 Mbit/s-forbindelse, der er prissat til en plovmand.

Lillebroren skal formentlig tage konkurrencen direkte op mod ærkerivalen TDC’s Yousee-produkt, der inden længe kan levere 300 Mbit/s-download til danskerne, uden at telegiganten endnu har sat upload-hastigheder eller et prisskilt på sit topprodukt.

Waoo: Der er brug for højhastighed
Er det overhovedet nødvendigt for et almindeligt dansk hjem at have mere end 100 Mbit/s download?

“Der er nogen, som gerne vil streame tv i 4K, HD og hos Waoo benytter vi af stadig mere unicast, og så kommer behovet,” forklarer Waoos tekniske chef, Martin Løbel, som er med på telefonlinjen fra Las Vegas.

Her skal unicast forstås som det modsatte af multicast.

Hvor multicast handler om et sende ét program ud til mange, så går unicast ud på, at én tv-forbruger henter/streamer sin ønskede programmer fra en server hos Waoo til sin ønskede enhed.

Derved får brugeren adgang til eksempelvis at sætte en film på pause og afspille igen, når det nu passer. 

De specielle øjeblikke
Waoos tekniske chef har selv fire børn, og han fortæller, at når de spiller spil og ser tv på samme tid over nettet, er bredbåndsnålen hurtigt oppe på 50 Mbit/s.

“Derefter er det de voksnes tur til at streame deres tv-serier, og så betyder hastigheden altså noget,” siger Martin Løbel.

Hvad med uploadhastigheden – er 500 Mbit/s og sågar 250 Mbit/s ikke lige i overkanten for de fleste, så de reelt betaler for noget, de ikke har brug for?

“Det generelle behov er ikke stort, men der er specielle øjeblikke, hvor man sender store mails, uploader en masse billeder og så hele cloud-delen med kontorprogrammer i skyen, hvor det hele bare bliver hurtigere og bedre med høj upload-hastighed,” lyder det fra Martin Løbel.

Data-stigning på 20 procent
Waoo har som forberedelse til storoffensiven på internethastighederne kigget på godt 1.000 kunders forbrug i august 2013 og igen her i februar.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>