Nu skruer Netflix priserne op

Netflix varsler nu, at prisen vil stige for et abonnement på streamingtjenesten i USA. Det skriver flere amerikanske medier, herunder Engadget.com.

Prisstigningen vil være en til to dollar, cirka 5-10 kroner, men det kommer nuværende abonnenter ikke til at mærke lige med det samme.

De slipper nemlig foreløbig med at betale samme pris som hidtil, mens prisstigningen kun kommer til at ramme nye kunder.

Computerworld har været i kontakt med Netflix, men det har ikke været muligt at oplyst, om priserne også stiger for de danske abonnenter.

Mens amerikanerne i øjeblikket betaler 8 dollar, cirka 43 kroner, om måneden, betaler vi herhjemme 79 kroner.

Det er dog ikke helt det samme indhold, som er tilgængeligt, da rettighederne til streaming af film og tv-serier forhandles lokalt. Det betyder, at der er større udbud og nyere titler at vælge imellem på den amerikanske udgave af Netflix.

Moms-hammer til næste år
Selv om Netflix’ prisregulering muligvis ikke rammer med det første herhjemme, kan det ikke udelukkes, at dankortet skal luftes lidt flittigere den kommende tid.

I øjeblikket behandler Folketinget et lovforslag, der næste år som en moms-hammer vil ramme flere virksomheder med adresse i eksempelvis Luxembourg, men som sælger varer eller ydelser i Danmark.

Virksomhederne skal – hvis lovforslaget endeligt godkendes – svare moms i det land, hvor køberen hører hjemme. Der er på nuværende tidspunkt bred opbakning i Folketinget til lovforslaget

I Danmark er der cirka 450.000 danske hustande, som har et abonnement hos Netflix. I USA er tallet 37,5 millioner, mens det samlet set på verdensplan er 48 millioner.

Læs også:

Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay – hvem vinder?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>