Opråb fra organisationer: Persondataloven skal opdateres

Forbrugerne har ingen sikkerhed på nettet overfor de store mænger data, der bliver indsamlet af forskellige virksomheder. Derfor skal den utidssvarende persondatalov have en overhaling. Det er budskabet fra Forbrugerrådet Tænk, Rådet for Digital Sikkerhed og Ingeniørforeningen.

Ifølge Jyllands Posten er de tre organisationer gået sammen, for at få sat persondataloven og det manglende privatliv på den politiske dagsorden.

»Der er ikke længere nogen grænse for, hvor meget privatliv man skal afgive som bruger på nettet. Virksomhederne tilegner sig flere og flere data, og vi forbrugere må nødtvungent acceptere det, da vi ikke har alternativer. Det betyder, at vi mister
retten til at kontrollere vores oplysninger. Vi ved ikke, hvor de havner, og hvad de bliver brugt til i fremtiden,« udtaler seniorjurist Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk.

De tre organisationer påpeger, at persondataloven stammer fra før begreber som big data, cookies og sociale medier – og at det derfor er nødvendigt med en opdatering.

Læs også: Forbrugerrådet: Forbrugeren står svagt over for big data

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>