Patentsag tvinger hemmelige Apple-dokumenter frem: Derfor får IPhone større skærm

Fem patenter på funktioner i softwaren er omdrejningspunktet i endnu en storstilet sag mellem Apple og Samsung, hvor Apple kræver intet mindre end 11 milliarder kroner i erstatning fra Samsung.

Læs også: Apple kræver milliardbeløb af Samsung i ny patentsag

Men retssagen, der begyndte den 1. april, handler også om det store billede i den bitre smartphone-krig mellem Apple og Samsung, og derfor har begge parter fået adgang til interne dokumenter hos konkurrenten, som bliver lagt frem som en del af sagen. Det skriver Re/code, der har lagt dokumenterne online.

I dokumenterne kan man blandt andet se Apples analyse af, hvor væksten i smartphone-salget sker, nemlig blandt de billigere telefoner til under 300 dollars, og blandt telefoner med skærme større end iPhones fire tommer. ’Forbrugerne ønsker sig, hvad vi ikke har’, lyder det i dokumentet, der blev brugt internt i Apple i april 2013.

For nyligt sagde solide brancherygter, at næste generation af iPhone vil få en 4,7-tommer skærm, ligesom Apple med modellen 5C nu forsøger at sælge iPhones til en lavere pris end før.

Læs også: Reuters: Næste iPhone får skærm på 4,7 og 5,5 tommer

Samsung fremlagde også interne e-mails fra Apples chefer, hvor der er ros til Samsungs reklame fra Superbowl i 2013 og ønsker om at skifte det reklamebureau ud, som Apple har brugt siden 1997.

Omvendt kunne Apple fremvise interne Samsung-dokumenter, der blandt andet viste, hvordan låse-op-funktionen på en iPhone-skærm – et af de fem patenter, Apple angriber med – fungerer bedre end Samsungs eget bud. Andre Samsung-dokumenter beskriver, hvordan det ikke er nok at slå Apple på bedre hardware, men at softwaren også skal være på niveau med Apples.

Apple har inddraget en hel stribe Samsung-telefoner i sagen, inklusive en Samsung Nexus-telefon, som blev solgt med helt ’ren’ Android fra Google, altså uden nogen Samsung-indblanding i softwaren. Det forsøger Samsungs advokater at bruge til at vise, at Apple i virkeligheden ønsker at angribe Google via Samsung. Til det formål har Samsung også fundet et internt dokument fra 2011, hvor Steve Jobs blandt fremtidsplanerne skriver om ’hellig krig’ mod Google.

Efter sagsanlægget fra Apple landede hos Samsung, har den koreanske gigant også skudt tilbage mod Apple med to patenter, som Samsung har købt og beskylder Apple for at krænke. Her er ønsket om erstatning dog nede på beskedne 35 millioner kroner, hvilket også er et taktisk spil for at vise, at Apples krav er helt urealistisk.

Samsung og Apple har mødtes i en tilsvarende sag tidligere, hvor striden gik på hardware-patenter. Dengang tabte Samsung og blev dømt til at betale en erstatning på over fem milliarder kroner. Den nye sag forventes at køre i en måneds tid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>