Rapport: Chromes heartbleed-beskyttelse ”fuldstændigt i stykker”

Google Chrome er kun i stand til at blokere for to procent af de certifikater, der er tilbagekaldt på grund af den såkaldte Heartbleed Bug. Det konkluderer en nyligt publiceret rapport, skriver Ars Technica.

Problemet findes i browserens CRLSet, der er en liste over tilbagekaldte certifikater for websites. Ifølge rapporten indeholder listen kun to procent af de tilbagekaldte certifikater og overser tusindevis af TLS- og Secure Sockets Layer-certifikater, som er blevet tilbagekaldt efter Heartbleed-sårbarheden blev opdaget.

Læs også: Ekspert til Google: Dårlig idé at droppe sikkerhedsstandard i Chrome

Rapporten er lavet af Gibson Research Corporation, som har gjort den tilgængelig online.

»Vi ved, at Chromes CRLSet indeholder højest 2% af de certifikater, der pt. Er tilbagetrukket af internettets certifikatudstedere. Chrome vil blindt stole på de resterende 98% af internettets tilbagetrukne og endnu ikke udløbne certifikater. Selvfølgelig bliver der tilbagetrukket nye certifikater hver dag, hvoraf Chrome aldrig vil være klar over 98%,« skriver GRC i et blogindlæg.

Efter historien er kommet frem, har Google-ingeniør Adam Langley svaret på kritikken i et blogindlæg. Her påpeger han, at CRLSet aldrig har været perfekt, men at det er bedre end de tilsvarende løsninger i andre browsere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>