Samsung Galaxy S5 med massiv sikkerhedsfunktion klar i dag



Tyveknægte kan ende med en slem skuffelse, hvis de får fingre i en Galaxy S5. For hvis brugeren har aktiveret en låsemekanisme, kan det være umuligt at bruge mobilen selv efter nulstilling til fabriksindstillinger.

Den store femkamp

Vi ser nærmere på de tre 5′ere fra Samsung, Google og Apple. Hvilken model skal du vælge?

Galaxy S5 Nexus 5 eller iPhone 5s?

Sådan fungerer Galaxy S5

Vi har prøvekørt den nye telefon fra Samung. 

Her er vores førstehåndsindtryk. 

I dag sætter Samsung sin Galaxy S5 til salg i de danske butikker, og mobilen er sydkoreanernes nyeste flagskibsmodel, der skal tage over efter S4′eren lanceret i 2013.

Samsung har – ligesom Apple har med iPhone – udstyret mobilen med en fingeraftrykslæser, der skal højne sikkerheden.

Men den sydkoreaske mobil er faktisk udstyret med software, der skal gøre det nærmest umuligt for langfingrede tyveknægte at få glæde af et fem-finger-tilbud på Samsung Galaxy S5.

Det gælder eksempelvis Reactivation Lock – eller ‘reaktiveringslås’ på dansk – som er preinstalleret på telefonen.

Låsemekanismen virker nemlig, selv om telefonen bliver nulstillet til fabriksindstillingerne, og derfor skal man taste en kode, når mobilen er blevet slettet, hvis den skal virke på ny.

Det kræver dog, at der oprettes en Samsung-konto med kode, før man kan få glæde af funktionerne – og gøre livet surt for tyveknægte.

Ud over Reactivation Lock er mobilen udstyret med Samsung Find My Mobile, som gør det muligt at spore en forsvunden telefon, se om der er sat nyt simkort i og eventuelt slette indholdet på mobilen via en computer.

På Android-telefoner – uanset producent – er det faktisk allerede i dag muligt at spore og slette data på afstand. Det kræver dog, at man har aktiveret Android Device Manager.

Du kan læse om, hvordan du gør det her
.

Samsung Galaxy S5 sættes i øvrigt officielt til salg i Danmark i dag, og de internationale anmeldelser af den sydkoreanske mobil har været overvejende positive.

Du kan læse mere om dommen over Galaxy S5 her
.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>