Solcellepulje melder udsolgt efter syv timer

Den kommunale solcellepulje på 20 MW nåede knap nok at åbne, før den var fyldt ud med ansøgninger fra kommuner. I skrivende stund har puljen været åben i knap syv timer og har allerede oversteget loftet på 20 MW med knap 500 kW.

Reglerne for fordelingen af puljen er udstukket af Energistyrelsen og indebærer, at den dag puljen overskrider sit maksimum, skal der trækkes lod om de indkomne ansøgninger. Det viste sig altså at blive samme dag, som puljen åbnede, og dermed bliver det fuldstændig tilfældigt, hvem der får andel i puljen.

Læs også: Kommunal solcellepulje skal afgøres ved lodtrækning

Fordelingen foregår i praksis ved, at kommunerne modtager en kvittering for, at deres ansøgning er modtaget. Herefter vil der ifølge Energinet.dk, som forvalter puljen, kunne gå op imod en måned, før kommunen får endeligt tilsagn.

Ansøgningerne er altså endnu ikke gennemlæst for, om de lever op til kravene, og ansøgertallet kan derfor ske at falde lidt igen. Af samme årsag tager Energinet.dk stadig imod ansøgninger, der alle vil indgå på lige fod med de andre i bunken.

Lodtrækningen bygger på et princip om ligebehandling, der betyder, at alle former for ansøgningsplatforme skal behandles ens, så det ikke er en fordel at søge digitalt frem for på papir.

Da Ingeniøren i sidste uge talte med Energinet.dk, forventede sektionschef Martin Lervad Lundø også, at det ville blive en rigtig travl mandag.

»Vi har kendskab til i hvert fald 7,5 MW installeret effekt i form af eksisterende anlæg, som vi derfor går ud fra vil søge. Så er der 12,5 MW tilbage, og derfra kan vi kun komme med gisninger, men vi forventer, at det kommer til at gå meget hurtigt med at få fyldt puljen ud,« sagde han tirsdag i sidste uge.

Ansøgninger i puljen er mandag eftermiddag fortsat støt stigende, og kl. 13:40 lå den totale effekt i ansøgningerne på 20,4701 MW.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>