Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Microsofts satsning med ny brugergrænseflade i Windows 8 blev ikke modtaget med begejstring blandt kunderne – og nu truer tekniske problemer med at give styresystemet ny modvind.

Version2 skrev i sidste uge, hvordan Microsoft på den ene side kræver, at man installerer en ny opdatering oven på Windows 8.1 – kendt som 8.1. Update eller Windows 8.1.1 – og samtidig fraråder virksomhedskunder, som installerer via WSUS-serveren, at hente opdateringen på grund af tekniske problemer.

Læs også: Windows 8.1 til virksomheder mister sikkerhedsopdateringer til maj

Men det er ikke kun gennem WSUS-serveren, at Windows 8.1 Update giver ballade, fortæller indehaveren af Hadsten Computer, som hjælper både private og virksomheder med deres Windows-maskiner.

»Microsoft har massive problemer. Jeg har aldrig oplevet så mange problemer med Windows før, og jeg har arbejdet med Windows siden version 3.1 (fra 1990’erne, red.). Det her er Windows Vista nr. 2 – bare meget værre end Vista,« siger Stefan Granholm, der har drevet Hadsten Computer siden 2008.

Han downloadede selv den nye opdatering, men siden da har Windows bedt om en aktiveringskode. Den kode, der fulgte med hans Windows-licens, virker ikke.

»Først ville den slet ikke opdatere til Windows 8.1.1, men da det endelig lykkedes, står der, at den ikke er aktiveret og at jeg har en ulovlig kopi. Jeg har også prøvet med telefonaktivering flere gange, men det kan man ikke, for der er for mange tal i licenskoden,« fortæller han.

Læs også: Desktop-venlig opdatering til Windows 8.1 kommer på XP’s dødsdag

Ud over problemerne med aktivering har opgraderingen til 8.1 Update også fjernet syv programmer på computeren, blandt andet Paint.net. Kampen for at få lov at opgradere har foreløbig krævet omkring 15 arbejdstimer, vurderer Stefan Granholm, som også ad flere omgange har talt med Microsofts support i både Danmark og England, uden at det har hjulpet.

»Jeg talte med Microsoft i en time, hvor de prøvede at fjernstyre min computer og aktivere den. Men bagefter siger den stadigvæk, at den ikke er aktiveret. Men Microsoft er ligeglade,« siger han.


Fejlkoden, der ikke vil gå væk, selvom licensnøglen er reel nok

Al balladen kunne måske være et helt lokalt problem med hans computer, men det er ikke tilfældet, fortæller han.

»Jeg har haft 14-15 privatkunder, som har henvendt sig til mig med samme problem. De har haft alle mulige forskellige computere, fra Asus til Lenovo, så det er ikke hardwaren,« siger Stefan Granholm.

Nu vil han nedgradere til Windows 7 for at kunne komme videre og slippe for Windows 8-problemerne.

»Det her kan jeg jo ikke arbejde med, så jeg er nødt til at skifte tilbage til Windows 7. Men jeg skulle jo gerne lære at arbejde med Windows 8, for det er det, som kunderne får som standard på en ny computer,« siger Stefan Granholm.

Kunder hos Hadsten Computer går dog som oftest hjem med en Windows 7-maskine, for Stefan Granholm har nu valgt kun at sælge Windows 8-computere til kunderne, hvis folk beder om det.

»Vi solgte i forvejen ikke ret mange Windows 8-licenser. På et halvt år har vi solgt fire af dem mod over 100 Windows 7-licenser. Virksomheder vil ikke have det, og brugergrænsefladen er elendig for private,« siger han og nævner som eksempel, hvordan Windows 8 som standard kører Internet Explorer i Metro-version, som ikke kan køre Java og dermed NemID.

Windows 8 er også siden lanceringen i 2012 blevet proppet med meget store opdateringer på flere gigabyte, noterer han. Fra version 8.0 til og med 8.1 har der været over seks gigabyte opdateringer, og den nyeste Windows 8.1 Update – som har givet så mange problemer – fylder selv 800 megabyte.

»Når du siger til kunderne, at denne her computer kommer med Windows 7 – så køber de den,« siger han.

Læs også: Windows 7 vokser hurtigere end 8 og 8.1 – XP er stadig stort

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>