46 procent af danskerne går på nettet fra mobilen hver dag

Næsten hver anden dansker vil på en typisk dag bruge sin telefon til at tjekke e-mails, læse nyheder på nettet, ordne bankforretninger eller på anden vis bruge telefonen som adgangsvej til internettet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som har spurgt danskere i alderen 16 til 89 år om deres mobile internetbrug.

Og sammenlignet med situationen for to år siden, er der sket en markant udvikling. Dengang var det 29 procent af den voksne befolkning, som dagligt gik på nettet fra telefonen, mens det i dag er 46 procent.

Tallene viser en tydelig forskel på unge og ældre, med en i dag klar sammenhæng mellem alder og brug af internet på mobilen. Blandt de 16-24-årige er det næsten fire ud af fem, som dagligt bruger telefonen sådan, mens det blandt de ældste danskere, mellem 75 og 89 år, kun er tre procent.


Foto: Dansk Statistik

Omvendt er det også blandt de mere gråhårede danskere, at den største udvikling er sket i løbet af de sidste to år. Hvor det for eksempel kun var 12 procent af de 55-64-årige, som for to år siden dagligt gik på nettet fra telefonen, er andelen i dag steget til 30 procent.

Undersøgelsen viser også, at telefonen i dag bliver brugt til meget de samme opgaver som den klassiske pc. Den mest tydelige undtagelse er netbank, som 80 procent af de voksne danskere bruger via traditionel computer, mens det er 30 procent, som går i banken fra deres mobil. Bemærk i øvrigt, at tallet her dækker brug gennem tre måneder, mens de tidligere tal handlede om daglig brug.

Undersøgelsen er baseret på 5.457 besvarelser fra tilfældigt udvalgte danskere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>