91 folketingspolitikere får offentliggjort CPR-nummer

Kampagnen med CPR-chikane mod folketingspolitikere er nu blevet udvidet til over halvdelen af medlemmerne. 91 politikere fra Christiansborg har nu fået lækket deres CPR-nummer på nettet. Det skriver Politiken.

Det sker efter sigende som en protest mod vedtagelsen af loven om Center for Cybersikkerhed, og det er netop de 91 politikere, der var til stede i salen og valgte den grønne knap, så loven blev vedtaget, som nu bliver hængt ud.

Blandt politikerne er flere ministre, herunder justitsminister Karen Hækkerup og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, som har ansvaret for netop CPR-systemet. Også den socialdemokratiske it-ordfører, Karin Gaardsted, er blevet ramt og fordømmer aktionen. Hun mener dog ikke, at det er et stort sikkerhedsproblem.

»Jeg tilhører ikke dem, der bliver så forfærdeligt foruroligede over, at CPR-numre bliver lækket. I sig selv er det ikke rigtig farligt, det, de har gjort. Hvis sikkerhedssystemerne virker, kan man ikke bruge CPR-nummeret i sig selv til noget som helst. Jeg bryder mig ikke om, at de gør sådan nogle ting her, og jeg understreger også, at vi er i en tid, hvor vi skal gå de her ting igennem. Men vi skal ikke gå i panik,« siger hun til Politiken.

Læs også: Retspræsident: Loven afgør, at hjemmeside for tinglysning kan afsløre folks CPR-numre

CPR-chikanen begyndte for en uge siden med offentliggørelse af CPR-numre og andre data om SF’s folketingsgruppe, og siden har aktivisten Lars Kragh Andersen offentliggjort CPR-numre for forsvarsminister Nicolai Wammen og statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Læs også: CPR-aktivist fortsætter aktion: Lægger statsministerens personnummer på nettet

Det har Margrethe Vestager kaldt ’en smagløs aktion’, men hun siger også i en skriftlig kommentar, at vi ikke skal gøre personnummeret til mere, end det er, nemlig ’et glimrende system, som samfundet har stor gavn af’. Det er der ingen grund til at ændre på – til gengæld er der opstået myter om, hvad CPR-nummeret kan bruges til, skriver hun.

CPR-nummeret er fortroligt, men skal ikke opfattes som en pin-kode eller et password, udtalte hun. I stedet skal virksomheder og myndigheder bede om NemID-login, hvis de skal sikre sig en persons identitet, lyder meldingen.

Læs også: Professor og Forbrugerråd: Stram op på cpr-lovgivning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>