Aktivister: Her er cpr-numrene på 91 folketingsmedlemmer




It-aktivister har i løbet af natten udgivet en udførlig liste med navne og cpr-numre på 91 folketingspolitikere fra samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten og Liberal Alliance, som ikke stemte for den omstridte lov om Center for Cybersikkerhed. Det skriver Politiken.

Blandt de ramte politikere er også en lang række af regeringens ministre, herunder justitsminister Karen Hækkerup (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R).

Der er angiveligt tale om samme gerningsmænd, som stod bag lækket af SF-politikeres cpr-numre i sidste uge og efterfølgende forsvarsminister Nicolai Wammen (S) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

“Efter vores sidste udgivelse om det politiske parti SF har vi lagt mærke til jeres underholdende reaktioner. Det faktum at I aktivt støtter loven, som tillader Center for Cybersikkerhed at opsnappe kommunikation fra danske borgere uden en retskendelse, og det at I kalder den fortjente reaktion for ‘et angreb på demokratiet’ beviser kun vores pointe: I er de samme hyklere, I altid har været,” skriver gruppen ifølge avisen i forbindelse med lækket.

Loven om Center for Cybersikkerhed har været hårdt kritiseret af både borgerrettighedsorganisationer og erhvervslivet, fordi den giver Forsvarets Efterretningstjeneste adgang til borgeres e-mail og andre personfølsomme oplysninger uden en dommerkendelse.

I beskeden fremgår det samtidig, at aktivisterne selv ser deres aktion som et udtryk for civil ulydighed:

“I kritiserer vores handling af civil ulydighed og kaldet det et angreb på demokratiet. Efter at have ignoreret massiv offentlig kritik og ignoreret 90.000 underskrifter mod den danske offentlighedslov og ignoreret mere end 198.000 underskrifter mod salget af Dong Energy til Goldman Sachs, prøver I af alle mennesker at belære os om demokrati?”

Aktionen er efter alt at dømme ulovlig. Efter sidste uges læk af cpr-numre på 22 nuværende og tidligere medlemmer af SF’s folketingsgruppe sagde juraprofessor Lars Bo Langsted fra Cyber Crime Research Center ved Aalborg Universitet til Politiken:

“Da der er tale om, at nogen forsætligt har lagt cpr-numre ud, og at der er tale om folketingsmedlemmer, er vi inde i straffelovens grove hackingbestemmelse, som kan give op til seks års fængsel.”

I forbindelse med den seneste uges læk af cpr-numre på politikere fra SF kaldte forsvarsminister Nicolai Wammen aktivisternes aktion for “et angreb mod demokratiet”:

“Det er dybt problematisk og forkasteligt, hvis der er enkeltpersoner eller grupper, der på den baggrund begynder at rette angreb med ulovlige handlinger på politikere med synspunkter, man ikke deler,” sagde Nicolai Wammen blandt andet til Politiken.

Læs også:

Folketinget siger ja til mere overvågning af borgerne



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>