Amerikansk regering sætter narko-bitcoins til salg

I kampen mod online handel af ulovlig narkotika har FBI konfiskeret bitcoins til en værdi af 18 millioner dollar eller omkring 99 millioner kroner. Nu bliver de elektroniske narkopenge sat på auktion, skriver BBC.

De elektroniske narkopenge kommer fra hjemmesiden Silk Road, som var en slags undergrunds Blå Avis. Her kunne brugerne anonymt handle på det sorte marked, med den elektroniske valuta bitcoin. Valutaen er kendt for at være umulig at regulere, samtidig med det er svært at spore overførsler. Derfor er den særdeles velegnet lyssky pengeoverførsler.

Læs også: Operatører bag Bitcoin-byttecentral sigtet for hvidvaskning

Men da FBI oktober sidste år lukkede for Silk Road-serverne kom de i besiddelse af 29.656,51306529 bitcoins, som rundt regnet har en værdi på 99 millioner kroner. De digitale narkopenge bliver dog solgt til højestbydende, og enhver der ikke har nogen forbindelse til Silk Road kan byde fra den 27. juni. Det kræver dog man lægger 200.000 dollar i depositum inden man må byde.

Manden bag Silk Road er dog næppe efterladt helt uden bitcoins. Han har nemlig en privat “pung” med bitcoins til en værdi af 85 millioner dollar, som han hævder er tjent på ærlig vis.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>