Apple giver app-udviklere et nyt sprog i iOS 8

Apple præsenterede hverken sit første smartwatch eller en ny version af iPhonen, da CEO Tim Cook i aftes åbnede den årlige WWDC-konference i San Francisco. Til gengæld demonstrerede selskabet den kommende version af styresystemet til iPhone, iOS 8, og den nyeste version af operativsystemet MacOS X med navnet Yosemite efter den californiske nationalpark.

Læs også: Apple køber Beats – vil fortsætte med Android- og Windows-apps

Der var især fokus på samspillet mellem fremtidens styresystemer, som bliver kendetegnet af en langt tættere integration. Blandt andet med iCloud-synkronisering på tværs af enhederne, som eksempelvis gør det lettere for brugerne at påbegynde en opgave på iPhonen og efterfølgende afslutte den på sin Mac. Integration blev understreget af muligheden for at modtage både sms og opkald på Mac, bare man har sin iPhone i nærheden.

Apple løftede samtidig sløret for et helt nyt programmeringssprog, kaldet Swift, der skal gøre det nemmere for udviklere at designe nye apps og Dropbox-konkurrenten iCloud Drive, som kan lagre alle filtyper.

Læs også: Microsofts nye Surface 3 Pro får høvl for manglende keyboard

Til Fitness-generation var der også nyt i form af applikationen ‘Healthkit’, der skal samle brugerens sundhedsinformationer, så man fremover kan få et samlet overblik over sin sundhedstilstand uden at skulle anvende flere forskellige apps. Sundheds-appen var forventet på forhånd, og der har længe gået rygter om, at den skal understøtte Apples fremtidige smartwatch.

Et andet rygte blev bekræftet med præsentationen af en platform til hjemmestyringssystemet ‘Homekit’, som åbner op for at udviklere kan designe apps til at styre det intelligente hjem, så det i fremtiden bliver muligt at tale med garageporten eller loftslyset.

Betasoftware og SDK til iOS 8 er tilgængeligt for medlemmer af iOS Developer Program nu, mens alle andre må vente til efteråret med at få fingre i den nye software.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>