Apple og Cisco går sammen med Microsoft i kampen mod udlevering af data

Microsoft er i øjeblikket i gang med en sag mod de amerikanske myndigheder om retten til at nægte at udlevere data, der ikke opbevares i USA. Og nu får Microsoft følgeskab af en lang række virksomheder, herunder Electronic Frontier Foundation, Verizon, AT&T og nu også Apple og Cisco, skriver TechCrunch.

Microsoft har tidligere kæmpet mod regeringen om samme sag, men tabte. Nu prøver virksomheden så igen, og de mange firmaer håber, at de med deres støtte kan ændre sagens udfald til deres fordel.

Hele sagen drejer sig om de amerikanske myndigheders ønske om at få udleveret data, der opbevares på Microsofts servere i Irland. Konkret drejer det sig om en bestemt e-mail-konto, som ‘kontrolleres og vedligeholdes’ af Microsoft. For Microsoft, der altså er et amerikansk firma, giver det dog ikke mening, at amerikansk lovgivning nu også skulle gælde i Irland.

Apple og Cisco har indsendt et såkaldt amicus curiae, der går ud på, at de uden at være part i sagen ønsker at påvirke sagens udfald. Af et memorandum fremgår det, at det for Apple er nødvendigt at have servere rundt omkring i verden for at sikre en ‘hurtig, effektiv service’. Det betyder til gengæld også, at de er underkastet en lang række landes lovgivninger. Derudover har Apple et stærkt ønske om at være så åbne som muligt med hensyn til udlevering af deres kunders data.

Det samme gør sig gældende for Ciscos motivation for at være en del af sagen, og firmaet nævner blandt andet også virksomhedens troværdighed som en af de interesser, firmaet har i sagen.

It-giganterne har da også en god grund til at kæmpe for sagen. I mange lande, herunder Danmark, mødes de store, amerikanske firmaer med skepsis, når følsomme data om personer og virksomheder skal opbevares.

Blandt andet har Odense Kommune igennem flere år kæmpet for at få lov til at bruge Google Apps, men virksomhedens amerikanske ejerskab har vist sig at gøre projektet en del mere besværligt, for ikke at sige umuligt, i forhold til oprindeligt antaget.

Læs også: Nu får Odense – måske – endelig lov at bruge Google Apps

Et andet aspekt for lige netop den slags sager handler dog også om, hvorvidt data om danskere skal og må opbevares uden for Danmark eller EU.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>