Om få uger stopper NemID med at virke på Windows XP

Det over 13 år gamle styresystem Windows XP vil fra sommer ikke længere virke sammen med Java. Og det er et problem for de 6,5 procent af NemID-brugerne, der bruger Windows XP, advarer Digitaliseringsstyrelsen.

Samlet er der omkring 4.180.000 NemID-brugere, og dermed berøres mere end 270.000 danskere af den manglende understøttelse af Java på Windows XP.

Det er planen, at NemID skal komme i en javascript-udgave, der altså ikke er afhængig af Java-understøttelse, i løbet af første halvår 2014 – altså inden 1. juli. En pilot-test af løsningen blev dog mødt af udfordringer, men i slutningen af maj vurderede Digitaliseringsstyrelsen fortsat, at deadline inden 1. juli bliver en realitet.

Læs også: Efter fejl: Digitaliseringsstyrelsen dropper ekstern pilot-test af ny NemID

Twitter meddeler direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, udfordringen for XP-brugere og skriver, at alternativet – altså javascript-løsningen – lanceres i ‘løbet af 2014′ – et svar, der ikke umiddelbart lyder som om, at løsningen er på trapperne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Digitaliseringsstyrelsen inden redaktionens afslutning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>