Blog: En fyr med en god tidsmaskine…

…afslører hvordan Keynote foredraget lyder til Perl konferencen 2034.

Fremtiden er ikke hvad vi blev lovet.

Det relevante spørgsmål er ikke “tidsmaskine ?” eller “Perl konferencen 2034 ?!” men “Er det den verden vi vil leve i?”

Charles Stross styrke som “near-term” science fiction forfatter er at han ved hvad han taler om (og hvis ikke finder han ud af det) og derfor er hans vision så skræmmende.

Og jeg tænker ikke bare på fortorvsfliser der kører Perl, men på hvorledes jeg sagtens kan forestille mig hvem der vil sponsorere en helt ny belægning til Strøget for at få fingre i data fra fliserne.

Kan man i det hele taget kalde det et demokrati, hvis enhver der viser fysiske tegn på utilfredshed med regimet får et rigtig godt og distraherende tilbud om nogle få skridt ?

Havde Marx nogen sinde have skrevet sin bog, hvis den engelske overklasse havde været smart nok til at gøre ham til frimedlem af en klub hvor han kunne sidde og prædike sine underlige ideer i en billig portvinsbrandert ?

Havde USA existeret hvis Franklin havde fået en lukrativ ambasadørpost og et gods på landet inden han blev alt for sur på England ?

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>