Sådan holder spionprogrammer sig skjult på din iPhone

Usædvanligt dataforbrug og et tappet batteri kunne vække mistanke hos personer, som bliver overvåget af enten politiet eller efterretningstjenester. Derfor anvender et udbredt spionprogram til smartphones flere teknikker til at skjule sig. Det skriver Wired.

To hold af sikkerhedseksperter har analyseret et værktøj fra italienske Hacking Team, som har specialiseret sig i overvågningssoftware til myndigheder. Firmaet laver spionprogrammer til flere platforme, men sikkerhedseksperterne har mest bidt mærke i programmerne til iOS og Android.

Værktøjerne kan aflæse browserhistorik, GPS og tastaturinput, samt opsnappe skærmbilleder, lyd eller tage billeder med telefonens kamera.

For at undgå at vække mistanke, kan eksempelvis funktionen til aflytning ved hjælp af telefonens mikrofon sættes til kun at være aktiv, når telefonen er inden for rækkevidde af et bestemt trådløst netværk. Tilsvarende kan programmet sættes til kun at sende data over wifi.

Det betyder, at den overvågede person vil få sværere ved at opdage spionprogrammet, fordi aflytningen bruger mindre strøm og data.

Spionprogrammet benytter sig også af obfuskering af programkoden for at skjule sin reelle funktion, ligesom flere funktioner holder øje med tegn på, at brugeren forsøger at lede efter programmet. Hvis der eksempelvis bliver installeret et program, som opfanger netværkspakker i forsøg på at opdage aflytning, kan spionprogrammet sætte sig selv på standby for at undgå at blive opdaget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>