Blog: Tillid er den hårdeste valuta i IT-branchen



Til gengæld er det afgørende, at borgere og virksomheder ved, at vi i IT-branchen gør alt, der står i vores magt for at sikre fortrolige oplysninger. Som en journalist fra Computerworld skrev for nylig, så er »tillid den hårdeste valuta i IT-branchen«, og den tillid kan vi kun opbygge med en langt mere åben dialog. Desværre ser vi ofte IT-virksomheder , der enten helt nægter at stille op til interview eller er meget fåmælte, når der sker nedbrud, hackerangreb eller IT-systemer af mere eller mindre gode grunde ikke fungerer. Vi risikerer, at befolkningen står tilbage med en fornemmelse af, at IT-virksomheder gerne vil påtage sig ordren, men ikke ansvaret, når automatreaktionen er »Ingen kommentarer« så snart uheldet er ude.

Den virksomhedsejer, der er usikker på, om han skal udskifte sine IT-systemer med en cloudbaseret løsning, eller de borgere, der er bange for, at hackere kan stjæle deres identitet, bliver næppe beroliget af virksomheder, der afviser enhver dialog med offentligheden.

Det er på tide at vi som branche vedkender os ansvaret, forklarer vilkårene og arbejder for endnu strengere krav til sikkerheden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>