Canon køber dansk videoovervågnings-firma

De knap 400 medarbejdere i danske Milestone Systems får nu japanske ejere. Det kendte kamerafirma Canon har nemlig nu købt hele virksomheden. Det oplyser Milestones Systems i en pressemeddelelse.

Dermed får Canon fingrene i software til videoovervågningsformål, baseret på åbne platforme og ikke lukkede, proprietære systemer, som branchen ellers har masser af. Og Canon har lovet at Milestone vil fortsætte i den ånd, lyder det fra den danske direktør.

»Milestone er utrolig begejstret over det store potentiale, der hører med til det at være en del af en global koncern. Canon respekterer den måde, vi har opbygget vores virksomhed på sammen med vores partnere baseret på vores strategi om at tilbyde løsninger via en åben platform. Canon støtter derfor også vores behov for at forblive et uafhængigt selskab inden for Canon-koncernen,« udtaler Lars Thinggaard i pressemeddelelsen.

Firmaet, der har hovedkvarter i Brøndby ved København, blev stiftet i 1998 af en ingeniør og en datalog, og siden er Milestone Systems vokset og ekspanderet i udlandet, med datterselskaber i flere af verdens store markeder.

Hvad Canon måtte betale for at få Milestone Systems under sin kappe, er ikke oplyst. Men opkøbet er en del af en større strategisk plan hos Canon om at satse på flere forskellige forretningsområder. Rent juridisk er det i øvrigt Canons europæiske datterselskab, som står bag opkøbet.

Canon overtager Milestone – og tager et stort skridt inden for netværksbaseret videoovervågning

Søborg, den 13. juni 2014 – Canon, verdensførende i imaging-løsninger, har i dag offentliggjort indgåelsen af en aftale om køb af den danske virksomhed Milestone Systems A/S, som er markedsledende inden for åben platform software til videoovervågning. Købet sker via Canons datterselskab Canon Europa N.V. Kombinationen af Canons innovative imaging-teknologi og Milestones førende ekspertise inden for videoovervågningssoftware skaber en stærk aktør på det hurtigt voksende marked for netværksbaseret videoovervågning.

Canon har en klar ambition om at sikre fremtidig vækst via diversifikation, og har udpeget netværksbaseret videoovervågning som et nyt strategisk forretningsområde. Canons software-kompetencer inden for dette område styrkes betydeligt ved overtagelsen af Milestone. Rokus van Iperen, President & CEO i Canon Europa, Mellemøsten og Afrika, udtaler: ”Canon sigter efter en førende position inden for netværksbaseret videoovervågning, og vi har i dag foretaget en strategisk vigtig investering med henblik på at realisere vores mål om at vokse på dette marked. Sammen med Milestone kan vi vokse hurtigere ved at tilbyde nye avancerede produkter og løsninger til nye sektorer gennem nye kanaler, alt sammen med henblik på at tilbyde vores kunder større værdi. Vi er meget begejstrede for udsigten til at arbejde sammen med så talentfuld og innovativ en virksomhed, og vi byder Milestone velkommen i Canon-koncernen.”

Lars Thinggaard, President & CEO, Milestone Systems: ”Milestone er utrolig begejstret over det store potentiale, der hører med til det at være en del af en global koncern. Canon respekterer den måde, vi har opbygget vores virksomhed på sammen med vores partnere baseret på vores strategi om at tilbyde løsninger via en åben platform. Canon støtter derfor også vores behov for at forblive et uafhængigt selskab inden for Canon-koncernen. Vi føler, at dette skridt vil løfte både vores forretning og vores support til vores leverandører og partnere op på et nyt niveau.”

Milestone er globalt førende inden for videoovervågningssoftware, har stor fokus på innovation og besidder stærke kompetencer inden for konsulent- og videreuddannelsesydelser. Dette gør det muligt at skabe stærk synergi med Canons kundefokus og R&D-kultur. Som en del af Canon-koncernen vil Milestone være i stand til at accelerere sin vækst og udvikling af nye produkter, samt udvide sin globale tilstedeværelse via Canons forretnings- og kundekanaler.

Milestones succesfulde åben platform-forretningsmodel er essentiel for selskabets fortsatte succes, og Milestone vil således fortsætte med at tilbyde åben platformsløsninger til markedet, alt imens det vil fortsætte som et uafhængigt selskab inden for Canon-koncernen. Canon støtter fuldt ud denne åben platformsstrategi og anerkender Milestones stærke partnerskaber. Milestones ledelse fortsætter efter gennemførelsen af transaktionen, og de er dedikerede til at gøre transaktionen til en succes.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>