Tidligere betjent udlover bitcoin-dusør for forsvarsministerens CPR-nummer

Det er ikke nok, at nuværende og tidligere medlemmer af SF’s folketingsgruppe fik offentliggjort personlige oplysninger som CPR-nummer og adresse. Også forsvarsminister Nicolai Wammen (S) skal have samme tur, mener aktivisten og tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen, der driver bloggen Frihedsaktivisten.com.

Han stiller nu til en begyndelse 500 kroner på højkant til den, som først offentliggør forsvarsministerens CPR-nummer. Det fremgår af et blogindlæg, der er skrevet som en reaktion på historien om SF-hackerangrebet, som i sig selv var en reaktion på Folketingets vedtagelse af loven om Center for Cybersikkerhed.

Læs også: SF’s medlemsdatabase hacket – CPR-numre offentliggjort i hævnaktion

I Politiken har Nicolai Wammen nemlig fordømt hackerne og kaldt det et angreb på demokratiet, når hackere griber til chikane af politikere med en anden overbevisning af dem.

Det mener Lars Kragh Andersen er ’nonsens’, da han mener at statens overvågning af borgerne er dybt kriminel, og derfor kan forsvarsministeren ifølge sin egen logik ikke klandre hackerne for at svare igen.

Dusøren på 500 kroner vil blive udbetalt i bitcoins, som kan overføres anonymt, og Lars Kragh Andersen opfordrer andre til at spæde til, så puljen vokser.

’Frihedsaktivisten’ er tidligere politibetjent, som nu fokuserer på at kæmpe for frihedsrettigheder og for at sætte fokus på politiarbejde, der går imod borgernes rettigheder.

Det kræver nok i øvrigt ikke det store hackerarbejde at finde frem til ministerens CPR-nummer. Som Version2 tidligere har beskrevet, valgte datalogen Søren Louv-Jansen for et år siden at offentliggøre CPR-numre på en række toppolitikere i Danmark, i form af et ’CPR-lotteri’ med flere valgmuligheder. Det skete for at sætte fokus på, at CPR-numre ikke er særligt hemmelige, men protesten endte med at koste ham en bøde på 10.000 kroner, som siden blev nedsat til 3.500 kroner.

Læs også: CPR-Søren får bødestraf for at vise ministres cpr-numre

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>