EU strammer reglerne for webbutikker: Forbud mod opt-out-bokse

Har du forsøgt at købe en flybillet hos de billigste selskaber, kender du turen: Man skal igennem en sand labyrint af forslag om en bedre plads eller rejseforsikring, før man til sidst får lov at købe sin billet.

Men nogle steder sker mersalget ikke bare som forslag, men med præ-afkrydsede bokse, man som kunde skal spotte og afmelde, hvis man ikke skal ende med en meget større regning. Altså at man skal ’opt-out’ i stedet for at ’opt-in’.

Nu sætter EU en stopper for den slags tricks med nye regler for handel på nettet. De rummer helt specifikt et forbud mod bokse, som kunder selv skal framelde. Det fremgår af EU-Kommissionens melding om de nye regler.

Andre forbedringer i kundernes rettigheder bliver, at det fremover ikke er tilladt for en netbutik at opkræve højere gebyrer for brug af betalingskort, end firmaet selv skal betale til betalingstjenesterne. Heller ikke hotlines må være overtakserede.

Det skal i det hele taget være meget tydeligt fra starten af, hvad man som kunde kommer til at betale i sidste ende. Og så får alle EU-lande nu minimum 14 dages returret for varer købt på nettet, ligesom Danmark allerede har.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>