Microsoft er løbet tør for IPv4-adresser i USA

Manglen på IPv4-adresser på internettet er nu så udbredt, at Microsoft er blevet nødt til at hente adresser fra hele verden og bruge i USA. Puljen af IP-adresser er nemlig delt ind i geografiske områder, og det er ikke muligt for Microsoft at få flere fra den amerikanske pulje.

Derfor kan kunder hos Microsofts sky-tjeneste Azure blive udsat for spøjse geografiske julelege. Det skriver Microsoft i et blogindlæg, som mediet The Register rapporterer om.

Har man for eksempel en virtuel maskine kørende på Azure i USA, kan man risikere at få en helt anden version af Google, Yahoo og andre tjenester, som bruger IP-adressen til at gætte på den besøgendes geografiske placering. Har man fået tildelt en IPv4-adresse, som på papiret tilhører Brasilien, får man derfor en brasiliansk udgave af websiden.

Alle data og hardware befinder sig stadigvæk i USA, selvom IP-adressen fortæller noget andet, understreger Microsoft. Dermed er dataene beskyttet helt efter bogen – hvis altså data på amerikansk jord er et koncept, man har tillid til.

Microsoft skriver, at firmaet nu arbejder på at få ændret den geografiske placering af de IP-adresser, der er købt ind i udlandet, så problemet med tiden vil forsvinde.

Nu er det store spørgsmål så – ifølge The Register – hvorfor Microsoft har bygget en cloud-tjeneste, som er afhængig af IPv4-adresser, i stedet for at skifte til den nyere standard IPv6, der rummer adresser nok til de næste mange år.

Læs også: Europæisk IPv4-pulje er tom: Rationeringen er begyndt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>