Computernetværk nærmer sig monopol på Bitcoin-beregninger

En væsentlig del af sikkerheden i Bitcoin-systemet er fraværet af en centralbank, men det risikerer nu at blive undergravet, efter et netværk af dedikerede Bitcoin-computere i længere perioder har siddet på 51 procent af regnekraften. Det skriver Ars Technica.

Det er en anonym gruppe, der har samlet sig under navnet GHash, som i perioder på op til 12 timer har domineret Bitcoin-systemet.

For at bekræfte nye Bitcoins og holde styr på, hvilke Bitcoins der er i omløb, bliver computerne i Bitcoin-systemet populært sagt spurgt til råds. Problemet er, at det for Bitcoins vedkommende forudsætter, at der ikke er en enkelt interessegruppe, som kontrollerer flertallet.

Flere grupper har forsøgt at opnå de 51 procent, der skal til, men det er hidtil kun lykkedes i meget korte perioder. Nu ser GHash-gruppen imidlertid ud til at være tæt på at kunne opnå dominansen i længere tid.

Problemet for GHash-gruppen vil dog være, at hvis den vælger at misbruge sin dominans, vil det undergrave selve Bitcoin-systemet, og dermed potentielt gøre den investering, der er lagt i blandt andet specialiseret hardware, nærmest værdiløs.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>