Computerspil sælger som aldrig før i Danmark

Hvis du nogensinde har troet, at computerspil var forbeholdt nørder bag nedrullede gardiner, bør du overveje at tro om. I så fald vil det nemlig være knap halvdelen af den danske befolkning, du skærer over den kam. Hele 45 procent af danskerne spillede computer i 2012, og omsætningen for computerspil er steget med 83 procent fra 2011 til 2013, hvor den lød på 1,43 mia. kroner. Det skriver Politiken.

»Spilindustrien er blevet større, men folk bliver ved at betragte det som en asocial kulturform«, siger Morten Nielsen, formand for Multimedieforeningen, der repræsenterer spilindustrien til Politiken. Han vil gerne gøre op med fordommen om, at computerspil er lig med teenage-drenge i mørke pubertetskamre.

Læs også: Danskerne shopper computerspil som aldrig før – på nettet

En undersøgelse fra den amerikanske computerspilorganisation, Entertainment Software Association, viser, at folk i alle aldre og af begge køn deler passionen for computerspil. 59 procent af amerikanerne spiller computerspil, og deres gennemsnitsalder er 31 år. Samtidig er flere af spillerne over 18 år kvinder end mænd.

Virksomheder etableres som aldrig før

Tal fra Producentforeningen, som er brancheorganisation for producenter af film, tv og computerspil, viser, at nye virksomheder i spilbranchen etablerer sig som aldrig før. I 2011 var der 125 danske virksomheder i branchen. I 2012 var det tal vokset til 145.

Læs også: Forskere finder sammenhængen mellem aggresivitet og computerspil

I alt beskæftiger computerspilbranchen 728 ansatte i Danmark, og antallet af virksomheder er steget med 150 procent siden 2008.

Når medie- og filmforliget 2015-2018 skal forhandles, tyder alt også på, at der kommer flere støttekroner til spiludviklere. Det Danske Filminstitut har kaldt den nuværende støtte for helt utilstrækkeligt, og mener at den bør 3,- 4-, eller 5-dobles, så danske spiludviklere fremover får 15 til 25 millioner kroner i støtte – mod de små 5 millioner kroner, de modtager nu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>