Kinesere: Vi har tidoblet hastigheden på wifi

Om få år bør det være definitivt slut med lange ventetider, hvis flere personer streamer video fra familiens wifi-forbindelse samtidigt. Den kinesiske teknologivirksomhed Huawei er ved at udvikle wifi-overførsler på 10 gigabit i sekundet.

I virksomhedens testfaciliteter i Kina har man opnået en overførselshastighed på 10.53 Gbit/s på et 5Ghz-bånd, hvilket er omkring ti gange hurtigere end de hurtigste kommercielt tilgængelige wifi-løsninger i dag.

Læs også: Superhurtig wifi overhaler fysiske kabler

Den lynhurtige wifi-forbindelse gør blandt andet brug af Mimo-OFDA (multiple-input and multiple-output/Orthogonal frequency-division multiplexing). Mimo betyder, at man gør brug af flere antenner på både sender og modtager, og OFDA opdeler signalerne i forskellige datastrømme.

»Ved at bruge innovative teknologier som Mimo-OFDA, intelligent spectrumallokering, interferenskoordinering og hybridadgang vil den næste generation af wifi-netværk skabe tætte netværk i krævende områder med en tidobling af spektrum-effektiviteten,« skriver Huawei i en pressemeddelelse – dog uden at forklare, hvad der i denne sammenhæng menes med hybrid adgang, eller hvor mange kanaler der var nødvendige for at opnå den høje hastighed ved testen.

Huawei regner med, at de lynhurtige wifi-løsninger bliver tilgængelige forbrugere fra 2018, afhængig af hvornår den nye wifi-standard 802.11ax bliver godkendt samt tilgængeligheden af chipsets på markedet.

I april måned annoncerede chip-fabrikanten Quantenna, at man planlægger at sende et 10 Gbit/s wifi-chipset på markedet i 2015.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>