CPR-aktivist fortsætter aktion: Lægger statsministerens personnummer på nettet

Med hjælp fra en offentlig hjemmeside har aktivisten Lars Kragh Andersen nu føjet statsminister Helle Thorning-Schmidts CPR-nummer til de oplysninger på politikere, han har offentliggjort som led i sin protestaktion mod overvågning. Det skriver DR Nyheder.

Han lagde i sidste uge oplysninger forsvarsminister Nicolai Wammen ud på internettet i kølvandet på, at aktivister havde offentliggjort oplysninger om SF’s folketingspolitikere. Det skete som protest mod overvågning af danskerne, senest i form af den omdiskuterede lov om Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Læs også: Tidligere betjent udlover bitcoin-dusør for forsvarsministerens CPR-nummer

Oplysningerne om CPR-numrene er fundet ved hjælp af en hjemmeside for en offentlig myndighed, hvor det er muligt at finde frem til et personnummer ved at afprøve de forskellige kombinationer.

Kender man fødselsdato og køn, så er der et begrænset antal kombinationer, som opfylder den formel, der bruges til at verificere CPR-numre. Selvom der er fire cifre, der skal gættes, er der væsentligt færre end 10.000 gyldige kombinationer. Hvis en hjemmeside har mulighed for at slå en gyldig kombination op i CPR-registret, kan man afprøve kombinationerne én efter én, indtil man får et positivt svar.

Lars Kragh Andersen, der er tidligere politimand, erkender ifølge DR, at hans handlinger formentligt er i strid med loven. Sagen minder da også om sagen mod aktivist og datalog Søren Louv-Jansen, som også delvist udstillede politikeres CPR-numre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>