Usædvanlig alliance skal sikre europæisk forspring på 5G-mobilt internet

Mobilt internet via 4G/LTE-teknologien er endnu langt fra udbredt til alle europæiske mobilbrugere, men allerede nu er arbejdet på den næste generation, 5G, undervejs. Det betyder, at der er flere teknologier, som er i spil, ligesom det var tilfældet med både 3G og 4G. Nu skal en alliance på tværs af en halv snes tidszoner sørge for, at Europa er med i forreste række.

EU har nemlig indgået en aftale med Sydkorea, som indebærer, at de europæiske og sydkoreanske organisationer, som arbejder på 5G, arbejder sammen om et fælles mål. Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Mens Europa stadig har en række producenter af udstyr til selve mobilnetværkene som eksempelvis Alcatel-Lucent og Ericsson, så er Sydkorea hjemland for både Samsung og LG, der både leverer teleudstyr og ikke mindst smartphones.

Målet er at få lagt fundamentet for en 5G-standard i løbet af 2015, så teknologien kan blive færdigudviklet og rullet ud frem til 2020. EU har afsat 5,2 milliarder kroner til at støtte udviklingen af 5G-teknologier.

5G er blandt andet udpeget til at kunne fungere som mere end blot et mobilnetværk, der også kan give internetadgang til eksempelvis tablets. Tanken er, at et 5G-netværk også skal kunne bruges til at forbinde eksempelvis elmålere eller biler i det, der bliver omtalt som Internet of Things.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>