Dansk CSC-hacker har siddet i varetægt mere end et år

Den danske del af CSC-hackerduoen, den 21-årige JT, har nu siddet varetægtsfængslet i mere end et år i forbindelse med Danmarkshistoriens største hackersag. Retssagen mod den unge dansker og hans svenske makker, Gottfried Svartholm Warg, begynder 2. september i år. Det skriver Politiken.

Læs også: Åbne døre til hackersag: CSC-mistænkte fortsat fængslet trods protester

Det hører til sjældenhederne, at at folk i Danmark sidder varetægtfængslet i mere end et år. Kun under helt særlige omstændigheder er det tilladt. I denne sag har Retten på Frederiksberg vurderet, at den slags omstændigheder gør sig gældende. Blandt andet fordi sagen er så grov, at den kan give mindst seks års fængsel, og fordi politiets efterforskning er både omfattende og yderst kompliceret. De lange varetægsfængslinger er foregået under store protester med underskiftindsamlinger og kritik fra Retspolitisk Forening – alligevel bestemte dommeren altså i onsdags, at JT skal blive bag tremmer i mindst tre uger endnu.

Anklagemyndigheden forlanger en straf på mere end fire års fængsel til både JT og Gottfried Svartholm. Sagen behandles af en nævningeting.

Anklager Maria Cingari løftede i retten i onsdags en del af sløret for, hvorfor politiet mener, at JT var involveret i hackerangrebet, der gav adgang til blandt andet databaser med kørekortregistret og Schengens informationssystem.

Politiets vigtigste bevis er en chat fra februar 2012, hvor to dæknavne chattede om mulighederne for at hacke sig ind i mainframe-systemerne hos CSC. Politiet mener, at den ene dæknavn, Advanced Persistent Terrorist Threat, blev brugt af JT. Blandt andet fordi dæknavnet nævnte private oplysninger om dennes bedstefar.

Læs også: Dansk politi afhører mistænkt CSC-hackers ven i Cambodia

I JT’s pas har politiet fundet eksmepler, der påviser, at han befandt sig i den cambodianske hovedstad Phnom Penh i marts 2012. Et tidspunkt hvorpå Gottfried Svartholm boede i byen. Samtidig med JT’s ophold blev der gjort 50 forsøg på at trænge ind i CSC’s computere. På bare én nat.

Begge nægter de sig skyldige. Faktisk har JT ikke ytret et ord om sagen siden sin anholdelse den 5. juni 2013, mens Gottfried Svartholm har udtalt, at hans computer blev fjernstyret af andre, der har brugt den til at angribe CSC. En forkalring, der fik ham frikendt i Sverige.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>