Dansk it-milliardær kan sætte 595 millioner ind på sin konto





Løfter om store udbytter har siden nytår drevet kursen på Ateas aktier i vejret med omkring 25 procent.


Den danske it-milliardær Ib Kunøe fortsætter med at skovle penge ind. Alene det sidste halve år er der røget mere end en halv milliard kroner ind på kontoen i Kunøes personlige pengetank Consolidated Holding, som kontrollerer i alt 27 forskellige firmaer.

Det er fortsat investeringerne i it-firmaer som Atea og Columbus, der giver bonus for den 70-årige investor, og tilsammen står it-investeringerne for tæt ved 80 procent af omsætningen i Ib Kunøes forretningsimperium. Det fremgår af det seneste regnskab for Consolidated Holding.

Her kan man også læse, at der sidste år røg et overskud på 147 millioner ned i kassen. Pengene stammer hovedsageligt fra stigende aktiekurs i ERP-koncernen Columbus, som i 2013 blev 117 millioner kroner mere værd.

Oveni kommer, at kursen på Columbus-aktier siden nytår er steget yderligere. Samtidig har aktiekursen i Ib Kunøes flagskib Atea været på en regulær himmelflugt med et plus på omkring 25 procent.

Det har frem til i dag yderligere skæppet i kassen med 448 millioner kroner, og det bringer den samlede gevinst op på 595 millioner kroner – mere end en halv milliard kroner.

Af de mange rare penge har Ib Kunøe trukket ti millioner kroner ud til sig selv som udbytte. Det er dog småpenge set i forhold til, at Consolidated Holding ifølge regnskabet har en egenkapital på 2,2 milliarder kroner.

Ud over Atea og Columbus har Kunøes selskab også en ejerandel i softwarefirmaet CD Rator. Kunøe har desuden investeret i en stribe andre firmaer indenfor så forskellige områder som eksempelvis reklame, personalerekruttering, hi-fi-produkter og et luksus-bådeværft.

Læs også:

It-milliardær: “Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol”

Mail-bommert: [b]Atea er under voldsomt pres[/b]



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>