Danske iværksættere satser stort i cloud-kamp mod Dropbox





Du skal være villig til at brænde penge af, hvis du vil kæmpe mod de store.

Det har det danske cloud-firma Soonr erfaret.

Den danske virksomhed tilbyder en Dropbox-lignende cloudløsning til erhvervskunder, og i øjeblikket befinder den sig i en drabelig konkurrence med store virksomheder som Dropbox, Box, Google og Microsoft, der er klar til spendere enorme summer for at sikre sig herredømmet over markedet.

“Der er nogle store spillere på markedet, som har meget dybe lommer,” konstaterer Steven Ray Boye, der er teknologi-direktør for Soonr og i 2005 var med til at stifte virksomheden.  

Konkurrencen med teknologigiganterne betyder ifølge Steven Ray Boye, at selv om Soonr i dag har 150.000 betalende kunder, bruger virksomheden alligevel flere penge, end den tjener.

Soonr står groft sagt med to valg: Den kan satse på at skabe sorte tal på bundlinjen gennem langsom vækst og et stabilt omkostningsniveau, eller den kan gå i offensiven og forsøge at erobre markedet. 

Soonr har valgt den sidstnævnte løsning.

“Vores investorer siger, at vi skal gå mere aggressivt efter at sælge og forbedre produktet, og det kræver, at vi opruster og accelererer vores udvikling,” siger Steven Ray Boye. 

Vil øge medarbejderstaben
Virksomheden har i dag omkring 50 ansatte ligeligt fordelt ud over tre lokationer i Danmark, Californien og Slovakiet.

Alle tre steder forventer virksomheder at øge medarbejderstaben i den kommende tid.

I Danmark har virksomheden i øjeblikket slået fire nye it-job op, mens virksomhedens californiske afdeling står over for at flytte til et nyere og større kontor i Silicon Valley-byen San José.

“Hvis vi ikke havde besluttet os for at hyre flere folk, havde vi nok været profitable i dag. Men lige nu er det vigtigere at skabe vækst end overskud. Vores mål er at skabe en virksomhed, der har værdi, en masse brugere og en stor omsætning,” lyder det fra Steven Ray Boye.

En tankegang, der ifølge Steven Ray Boye afspejler en investerings-tankegang, som i høj grad findes i Silicon Valley, hvor Soonr også har hentet sine investeringer hos virksomheder som Intel, Cisco og investeringsfirmaet Highbar Partners.

“Soonr er ikke en traditionel dansk virksomhed, der først bruger en krone, når den har tjent den. I finansieringsmæssig forstand er Soonr nok mere en traditionel amerikansk tech-virksomhed, der investerer for at skabe vækst og være på forkant med markedet,” siger han.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>